15 Mayıs 2016 Pazar

PARAGRAFTA ANLAM

MATERYAL RAPORU
AD SOYAD: MELİSA GÖLEK 3221140048, ASLI İYİER 3221140041,
                      FEYZANUR DOĞAN 3221140055, DUYGU DENİZ AKSU 3221140008
BÖLÜM: TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
1)    GENEL BİLGİLER:
a)     Materyalin Adı/Başlığı: Paragraf kartları
b)    Materyalin Kullanılacağı Ders: TÜRKÇE
c)     Materyalin Kullanılacağı Sınıf Düzeyi: 6.SINIF
d)    Materyalin Kullanılacağı Konu: Paragrafta Anlam
e)    Materyalin Hedeflediği Kazanım: Öğrenci paragrafta anlam bütünlüğünü kavrar. Birbirinden ayrılmış cümlelerden anlamlı paragraf oluşturur. Paragrafta anlamı bozan cümleyi bulur ve çıkarır.
2)    İÇERİK BİLGİLERİ:
a)     Materyali Hazırlamada Kullanılacak Malzemeler: Renkli mukavva,makas,kalem,yapıştırıcı,renkli zarflar
b)    Materyalin Yapılışı: Renkli mukavvaları kare kare kestik, her birine cümleler yazdık, renkli zarflara yerleştik. Birden 35x50 boyunda bir renkli mukavva daha kestik.
c)     Materyalin Derste Nasıl Kullanılacağı: Sınıf 4’erli gruplara ayrılacak. Her gruba içinde cümlelerin yazılı olduğu zarflar ve bu cümle kartlarını yapıştıracakları kartonlar verilecek ve cümlelerden anlamlı bir paragraf oluşturmaları istenecek. Her grubu dağıtılan cümlelerden 1 tane artacak. 1 öğrencide artan cümlelerle tahtaya yapıştırılan karton üzerinde paragraf oluşturacak.
3)    ÖZ DEĞERLENDİRME:
a)     Materyal Planlama ve Geliştirme Sürecinde İzlediğiniz Yol ve Araştırma Süreciniz:
b)    Materyal Planlama ve Geliştirme Sürecinde Karşılaştığınız Güçlükler: Zorlandığımız çok fazla bir şey olmadı. Sadece kartonların kesiminde ve yazımında oldukça uğraştık.
c)     Sizce materyalin güçlü olduğu noktalar: Bizce materyalimiz öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi için gayet güçlü. Kullandığımız renkli mukavvalarda yine öğrencilerin dikkatini çekebilecek şekilde renkli hazırlandı.

d)    Sizce materyalin zayıf olduğu noktalar: Grup çalışması olacağı için bireysel olarak öğrencilerin bilgilerin ölçmek zor olacak.

MATERYALİN RESMİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder